Pe parcursul activității noastre profesionale vă putem oferi ca exemplu câteva litigii care au influențat viața clienților noștri înspre mai bine:


În urma unui teribil accident auto, clienta noastră a cărei viață a fost afectată inimaginabil ca urmare a traumelor fizice și psihice suferite, asistată și reprezentată de avocații din cadrul societății noastre, a obținut în instanță suma de 600.000 euro cu titlu de daune morale de la societatea de asigurări.

În cadrul mai multor litigii având ca obiect contestația la executare unde clienții noștri aveau calitatea de debitori, în contradictoriu cu diferite societăți recuperatoare de creanțe sau cu instituții bancare, avocații din cadrul societății noastre au obținut anularea întregii executări silite și întoarcerea executării silite,. Astfel, spre exemplu a fost dispusă anularea executării silite în cadrul căreia asupra contului clientului nostru a fost instituită măsura popririi până la concurența sumei de 29.387 lei sau în cadrul căreia clientul nostru era urmărit silit până la concurența sumei de 50.018 lei.

Reducerea costurilor inerente ale unui litigiu reprezintă un aspect important pentru clienții noștri. Astfel, într-un litigiu foarte complex implicând un minor, un litigiu cu elemente de extraneitate transatlantică, prima „bătălie” a competenței teritoriale a instanțelor române a fost câștigată de către clientul nostru. În acest fel, clientul nostru nu a mai fost nevoit să suporte cheltuieli însemnate cauzate de un proces purtat în fața instanțelor de pe teritoriul continentului Americii de Nord.

Un alt litigiu câștigat de către clientul nostru, alături de noi, a avut ca obiect stingerea tuturor obligațiilor clientului nostru ca urmare a aplicării mecanismului prevăzut de Legea nr. 77/2016 privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligațiilor asumate prin credite. Clientul nostru a fost unul dintre miile de persoane care au suferit de pe urma crizei financiare din 2008, contractând două credite imobiliare în franci elvețieni, ulterior, din cauza schimbărilor volatile survenite în piață, devenind imposibil să își mai îndeplinească obligațiile asumate. Apartamentul asupra căruia s-a instituit ipoteca imobiliară a fost vândut la licitație, clientul nostru fiind în continuare urmărit silit în baza acelorași contracte de credit. Procedura aleasă de echipa „Călinoiu și Asociații” s-a dovedit una de un real succes, astfel că toate obligațiile clientului nostru sunt în mod definitiv stinse.

În cadrul unui litigiu având ca obiect divorț cu minori, ne-am îndrumat clientul spre încheierea unei tranzacții judiciare, iar cu acordul acestuia ne-am angajat în discuții cu partea adversă și am reușit să ajungem la un numitor comun, astfel că divorțul a fost unul cât se poate de civilizat, fără a fi necesar a se administra alte probe. Această tranzacție prevedea, printre altele, și faptul că domiciliul copilului minor va fi stabilit la clientul nostru.

În urma unui accident auto, clientul nostru rămas cu invaliditate locomotorie, a câștigat în instanță alături de noi, majorarea pensiei de întreținere de la 1000 lei la 8000 lei, precum și plata de către angajator a costului protezelor ortodontice de care acesta va avea nevoie pentru tot restul vieții lui.

Alături de noi, clienta noastră, director executiv în cadrul unei instituții de stat, destituită abuziv, a fost repusă în drepturi de către instanța de contencios administrativ și fiscal.

Clientul nostru care a fost încadrat de comisiile de specialitate cu grad mediu de handicap cu verificare anuală a reușit alături de noi să obțină în instanță recunoașterea în gradul grav de handicap cu însoțitor cu valabilitate permanentă.

Divorțul cu elemente de extraneitate din afara Uniunii Europene al clientului nostru s-a soldat pentru acesta cu desfacerea căsătoriei din culpa exclusivă a fostei soții.

Clienta noastră a reușit în urma divorțului să câștige de la fostul soț un drept de pensie de întreținere în valoare de un sfert din veniturile acestuia pentru tot restul vieții ei, precum și desfacerea căsătoriei din culpă exclusivă a acestuia.

Ca urmare a unui abuz din partea unui mare furnizor de energie electrică, clientul nostru a fost repus în situația anterioară, câștigând pe lângă folosința deplină a terenului și drepturi bănești pentru fiecare zi în care a fost prejudiciat, ajungând în final la suma de 200.000 lei.

În stabilirea filiației după tată, am obținut pentru clienta noastră (cetățean român) recunoașterea de către tată (cetățean german) a copilului rezultat din afara căsătoriei, copil născut pe teritoriul statului german.

Am obținut pentru clienții nostri în fața Înaltei Curți de Casație și Justiție anularea unor Decizii ale Corpului de Control al Ministerului Agriculturii, precum și anularea unor Decizii ale Corpului de Control al Ministerului Apărării.

Victimă a regimului comunist, clientul nostru deposedat în urma procesului de Colectivizare, a reușit să câștige în instanță reconstituirea unei suprafațe de 1ha teren în zona centrală dintr-un municipiu reședință de județ într-un litigiu pe fond funciar.

Clienta noastră, persoană vătămată înșelată de către mai mulți inculpați, a câștigat alături de noi, în cadrul acțiunii civile în procesul penal, suma în lei echivalentă a 50.000 Euro.

În mai multe litigii pe dreptul muncii, am obținut pentru clienții noștri recunoașterea grupei a II-a de muncă, constând în stabilirea la pensie a unui spor de 100% pentru fiecare zi lucrată în această grupă.

În cadrul proceselor penale în care clienții noștri au fost acuzați de comiterea de infracțiuni, am obținut pentru aceștia achitarea, renunțarea la aplicarea pedepsei, amânarea aplicării pedepsei, precum și, în cele mai nefericite cazuri, diminuarea cuantumului pedepsei.

Asistarea clientei noastre în fața instanței de judecată s-a soldat cu încheierea unei tranzacții judiciare, în care aceasta a câștigat pe lângă dreptul de exercitare a autorității părintești a copilului minor în vârstă de 4 ani, dreptul de folosință a locuinței familiei până la vârsta majoratului copilului rezultat din căsătorie, precum și obligarea fostului soț la prestarea pensiei de întreținere și a achitării de către acesta a tuturor costurilor privind întreținerea imobilului.

Acestea sunt câteva exemple reprezentând numai o parte dintre clienții noștri pe care i-am reprezentat și asistat în fața instanțelor de judecată.

Această reprezentare și asistare a fost depusă atât în fața mai multor instanțe din țară, respectiv București, Târgu Mureș, Brașov, Baia Mare, Orșova, Vâlcea, Teleorman, Slatina, și în mod evident Craiova.

Câștigurile clienților noștri reprezintă garanția profesionalismului nostru.

Contact rapid

Aveţi nevoie de sprijin juridic sau doriţi să aflaţi mai multe informații? Nicio problemă! Vă putem pune în legătură cu un avocat.